Ivm Covid-19 is de 2020 editie geannuleerd | Tot 2021

Ivm Covid-19 is de 2020 editie geannuleerd | Tot 2021

OVER ONS

Wat is Parkstad Culinair

Parkstad Culinair is niet alleen heerlijk Bourgondisch genieten maar is een beleving.

Het, middels transparante overkapping, culinaire festijn is ontstaan in 2013 en vind traditiegetrouw plaats in het tweede weekend van september op het Pancratiusplein te Heerlen. Restaurants een podium bieden, bezoekers op laagdrempelige wijze laten proeven van culinaire hoogstandjes en bourgondisch genieten staat centraal.

Een verbindende factor tussen restaurant en gast, tussen zakelijke initiatieven en tussen het bedrijfsleven en de overheid. Van jong tot oud en van fijnproever tot levensgenieter. Ongedwongen netwerken is eveneens een pijler van Parkstad Culinair. En ook voor de hele jonge bezoekers wordt gedacht: van kinderanimatie tot leuke leerzame kookworkshops.

Parkstad Culinair, met tien restaurants rond een bar met in het midden een groot podium, heeft tot doel om op een laagdrempelige manier duidelijk te maken dat Parkstad wel degelijk een gastronomische regio is, aldus Mark Meijer. „Mensen onderschatten soms hoeveel leuke restaurants Parkstad eigenlijk heeft.

Vaak denken ze ook dat de betere zaken te duur of te chic zijn, maar als ze eenmaal hebben kunnen proeven, wordt dit beeld vanzelf bijgesteld.” Verspreid over vier dagen worden zo’n tienduizend bezoekers verwacht. Het merendeel van hen is tussen de 25 en 60 jaar. „Een hele leuke mix van allerlei soorten mensen, variërend van vertegenwoordigers uit de culturele sector en het bedrijfsleven tot hippe jonge gasten die van een gin-tonic komen genieten.”

Lokale en regionale horeca, culinaire hotspots, kookworkshop, live muziek, streekproducten, speciaal bier en mooie wijnen. Zintuigen prikkelen, ultieme beleving, proeven, Parkstad Culinair is er voor iedereen en iedereen is welkom!

Parkstad Culinair is voor iedereen vrij toegankelijk! Van jong tot oud en van individu tot groep. Dus maak gebruik van deze mogelijkheid om heerlijk Bourgondisch te genieten!

Voor bedrijven bieden wij een breed scala aan arrangementen en sponsorpakketten aan. De donderdag en vrijdag is bij uitstek de gelegenheid om informeel te netwerken.

Bekijk ook

Toch nog vragen?

Stuur ons gerust een e-mail!