Ivm Covid-19 is de 2020 editie geannuleerd | Tot 2021

Ivm Covid-19 is de 2020 editie geannuleerd | Tot 2021

GOEDE DOEL

Het goede doel van 2019

Parkstad Culinair doneert aan onderzoek ‘Voeding en Kanker’

(uitgevoerd door Zuyderland Medisch Centrum)

Darmkanker is één van de meest voorkomende kankersoorten in Nederland. De meeste patiënten zijn ouder dan 70 jaar en hebben een grotere kans op complicaties na een operatie. Factoren als ondervoeding en fysieke inactiviteit spelen een rol als oorzaak van deze complicaties. Het draagt bij aan verminderde spierkracht en afname van spiermassa.

Uit onderzoek is gebleken dat gezonde voeding (maaltijden met essentiële voedingsstoffen), in combinatie met krachttraining, de algehele conditie van de patiënten verbetert. Hierdoor treedt er een sneller herstel op na een darmoperatie en worden de overlevingskansen vergroot.

In Zuyderland Medisch Centrum wordt een 4-jarig onderzoek uitgevoerd met als doel het verbeteren van de fysieke conditie van oudere patiënten die een darmkankeroperatie moeten ondergaan.

Een willekeurige groep patiënten van Zuyderland Medisch Centrum krijgt in de periode tussen diagnose en operatie én na de operatie, een therapie aangeboden, bestaande uit gezonde voeding gecombineerd met krachttraining.

De artsen willen met het onderzoek aantonen, dat gezonde voeding in combinatie met krachttraining leidt tot voorspoediger herstel, een betere kwaliteit van leven en een grotere overlevingskans.

Tijdens het evenement Parkstad Culinair kunt u het onderzoek financieel steunen door uw niet verzilverde consumptiebonnen te deponeren in de collectebussen bij de kassa’s van de bonnenverkoop. Er zal tevens een collecte plaatsvinden.

Nadere informatie over sponsoring van het onderzoek via:

Drs. L.P.C.M. Cools (projectmanager Projectbureau Additionele Gelden, Zuyderland) l.cools@zuyderland.nl of 06-12449777

Bekijk ook

Toch nog vragen?

Stuur ons gerust een e-mail!