Rudy’s

[vc_row][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]Rudy’s: Amerikaanse stedelijkheid in hartje Landgraaf
‘Create your own burger in proefformaat’ op Parkstad Culinair

Met vijftien jaar ervaring – van eetcafé tot sterrenzaak – binnen de horeca op zak, vond de toen 24-jarige Rudy Westerman het ruim twee jaar geleden tijd om zijn eigen horecaconcept te gaan ontwikkelen. Hij had ideeën te over, maar geen plek om ze uit te voeren. ,,Lange tijd ben ik op zoek geweest naar een geschikt pand in het centrum van Heerlen. Helaas was ieder pand dat ik bezocht nét niet wat ik zocht.’’

Via via kwam Rudy in Landgraaf terecht, een plek waar hij eigenlijk helemaal niet naar toe wilde. ,,Toen ik het pand hier zag, was ik direct verliefd. Midden in het centrum – óp de Markt, was dit een perfecte locatie. En je kunt er gratis voor de deur parkeren. Wat wil je nog meer?’’

In Landgraaf zette Rudy een ‘heel divers maar met specifiek concept’ neer. Bij Rudy’s wil hij zijn gasten een Amerikaanse beleving meegeven: zowel in de zaak als op de menukaart, met het ‘create your own burger’-concept centraal. Door zijn gasten elk onderdeel van hun burger zelf te laten kiezen, weet hij zeker dat iedereen een burger kiest die bij hem of haar past. De keuze aan ingrediënten voor de burger verandert regelmatig, er staan in elk geval altijd diverse opties aan vlees, brood, toppings en bijgerechten op de menukaart.

Naast unieke burgers, serveert Rudy ontbijt, lunch, hapjes en diner, allemaal in Amerikaanse stijl. Van pancakes met maple syrup als ontbijt tot een bord Mac ’n Cheese in de avond. Wie overdag bij Rudy’s binnenkomt kan kiezen voor een kopje koffie van het eigen merk met een lekker stukje appeltaart erbij.

Voor de gerechten die bij Rudy’s op de menukaart staan worden zo veel mogelijk met lokale producten gewerkt. Uit Landgraaf dus. ,,Wat lokaal kan, haal ik lokaal. Tot het papier van de menukaart aan toe,’’ vertelt Rudy. De producten die niet in Landgraaf te krijgen zijn, vult hij aan met streekproducten. Vers en kwaliteit staan bovenaan.

Het toch wel stedelijke concept van Rudy’s slaat goed aan in Landgraaf. Iets meer dan twee jaar na de opening is Rudy inmiddels in het bezit van een eigen foodtruck en denkt hij na over het openen van een tweede zaak.

Dit jaar doet Rudy’s voor de eerste keer mee aan Parkstad Culinair. ,,De afgelopen jaren heb ik Parkstad Culinair met veel plezier bezocht. Toen zich via via de mogelijkheid voordeed om mee te doen aan dit foodevent hoefde ik dus niet lang na te denken!’’ Zijn foodtruck gaat uiteraard mee naar Parkstad Culinair. Op de menukaart staan tijdens dit lange weekend hamburgers, maar dan wel in een kleiner formaat zodat gasten ook nog elders kunnen proeven!

meer informatie vindt je op: www.rudys.nu[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/3″][vc_single_image image=”5497″ img_size=”full”][/vc_column][/vc_row]