Restaurant Akropolis

Wie denkt de Griekse keuken wel te kennen, zou eens moeten aanschuiven bij Restaurant Akropolis in Heerlen, waar ‘Grieks’ uit eten een nieuwe dimensie heeft gekregen. Het komt tot uitdrukking in een kaart met traditionele én moderne gerechten, die met heel veel liefde en de allerbeste ingrediënten zijn bereid.

,,Hoogste tijd dat de Griekse keuken de waardering krijgt die ze verdient”, zegt Michalis Tsiplakis, die de zaak runt met zijn broer Spiros. ,,Toen onze ouders, die 32 jaar geleden begonnen in Geleen, in 2012 met pensioen gingen, hebben wij de zaak overgenomen. Sinds 2016 zitten we ook in Heerlen, waar we een andere richting ingeslagen zijn. Bij ons is alles huisgemaakt en dagvers; zelfs het kleinste voorgerechtje wordt met de grootste zorg bereid.”

De broers zijn altijd op zoek naar de beste ingrediënten. ,,Onze courgettes komen uit Griekenland, onze baby kalamari halen we in Patagonië en de oregano waarmee we werken wordt geselecteerd in de Griekse bergen. We geloven sterk in het werken met goede basisproducten: de Griekse keuken is simpel, maar de basis is altijd goed. Wij hebben verder goede mensen aangetrokken: geweldige chefs en souschefs. Onze gyros smaakt anders dan in de meeste andere Griekse restaurants, net als onze souvlaki, waarvoor we varkensaas gebruiken. Waarom we meedoen met Parkstad Culinair? We willen onze gasten verrassen met hoogstaande gerechten en mooie Griekse wijnen. Ze kunnen rekening houden met een verrassingsfactor: ze gaan iets proeven wat ze nooit hadden verwacht.”