Cucina del Mondo

Een sterrenzaak die zich helemaal aansluit bij het inmiddels typische Heerlense ‘street gevoel’. Voor mensen die de stad niet kennen, klinkt het wellicht wat vreemd, maar dat is het allerminst. Cucina del Mondo in de Laanderstraat – het restaurant kreeg vorig jaar een Michelinster – loopt alweer geruime tijd voorop in de transitie die Heerlen doormaakt.

 

Tijdens Parkstad Culinair werkt ‘Cucina’ nauw samen met Cogens advocaten, een dynamisch advocatenkantoor dat eveneens sterk gelooft in de zuigkracht van het ‘nieuwe’ Heerlen. ,,Cogens benaderde ons met de vraag of wij het leuk zouden vinden om samen iets moois neer te zetten op Parkstad Culinair, zegt patron-cuisinier Servais Tielman. ,,Dankzij de samenwerking kunnen we ons concept groter uitrollen dan aanvankelijk de bedoeling was.De bedoeling is elkaar te versterken. Cliënten van Cogens komen ook bij ons. Daarnaast hebben wij wellicht gasten die in de toekomst een advocaat nodig hebben.”

 

De stand van Cogens en Cucina wordt volledig ‘urban’ ingericht. Chique, maar met stoere elementen, zegt Tielman. ,,Het street-gevoel komt overal terug, ook in de menukaart met daarop voornamelijk kleine, bijzondere gerechtjes en een aantal mooie cocktails. Onze inschatting is dat gasten het op een gastronomisch evenement als Parkstad Culinair vooral leuk vinden om een drankje te pakken en daarbij af en toe iets klein te eten. Gerechtjes die je bijvoorbeeld ook krijgt als je in steden als New York of Tokio bij een eettentje op straat gaat eten. Op die manier houden we het ook betaalbaar.”