Cucina del Mondo

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”5521″ img_size=”full”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]Cogens @ Cucina

Cucina del Mondo introduceert: de mysteriebox
Heerlens sterrenrestaurant prikkelt zeven zintuigen op Parkstad Culinair

Geheimzinnige hapjes met kaviaar, maar wellicht ook met wormen en maden, zij het op een sublieme manier bereid. De smaak zal in alle gevallen voortreffelijk zijn. Zo lekker dat het elke rechtgeaarde lekkerbek doet verlangen naar een volgende hap. ,,Niemand hoeft zich zorgen te maken, want ik weet precies hoe ik het allemaal moet klaarmaken”, zegt Servais Tielman. De patron-cuisinier van sterrenzaak Cucina del Mondo in de Laanderstraat in Heerlen heeft net als vorig jaar heel veel zin in Parkstad Culinair, waar hij ook dit jaar weer een stand bemant in samenwerking met Cogens Advocaten.

Koos Tielman vorig jaar nog voor een inrichting die nauw aansloot bij de urban way of live die overal in Heerlen te voelen is, krijgt de stand dit jaar een frisse uitstraling in de stijl van de grote Spaanse kunstenaar Slavador Dali. De andere look een feel is niet zonder reden. ,,Net als bij Cucina ligt het in de verwachting dat we met onze gerechtjes alle zeven zintuigen prikkelen”, blikt de chef alvast vooruit. ,,Op die manier kan ook de gangbare bezoeker van Parkstad Culinair op een toegankelijke manier kennismaken met ons concept.”

Opmerkelijk onderdeel van het concept is dit jaar de zogeheten mysteriebox, waarin slechts plaats is voor één persoon. Deze kan zich toegang verschaffen met behulp van een speciale munt, waarvan er per dag slechts zo’n 35 worden uitgegeven. Tielman: ,,Wat er precies gebeurt ga ik op voorhand niet vertellen, maar degene die in de mysteriebox plaatsneemt ondergaat een ervaring die hij zijn leven lang niet meer zal vergeten. Hij of zij krijgt een hoofdtelefoon op en wordt meegenomen in een heel bijzonder verhaal. Op een bepaald moment zal er een gerecht worden geserveerd dat heel bijzonder is, maar dat je wel moet durven eten. Het zal in elk geval een gewaagde combinatie zijn.”

Wie niet het geluk heeft dat hij zich middels een muntje toegang kan verschaffen tot een ongekend culinair mysterie, kan bij Cucina del Mondo/Cogens Advocaten nog altijd terecht voor tal van andere bijzondere ervaringen. Zo is er de Famous Cucina oliebol, beroemde oliebol geserveerd met yoghurt en Imperial Heritage Caviar, waarvan de restaurantrecensent van de Volkskrant nog niet zo lang geleden schreef dat deze culinaire traktatie een plekje in het Rijksmuseum verdient. Daarnaast is er onder andere een bijzondere ceviche van wilde garnalen, pizza met ganzenlever en truffel, rib-loze spareribs met zoete aardappelchips en frozen sambal. De speciale kreeftensoep die een ode vormt aan Toine Hermsen, Servais Tielmans’ belangrijkste leermeester, is volgens de traditionele Michelin-begrippen een omweg waard. Of zelfs een hele reis: in dit geval naar Heerlen.

meer info vindt je op: www.cucinadelmondo.nl[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/3″][vc_single_image image=”5496″ img_size=”full”][/vc_column][/vc_row]