Bienvenue

[vc_row][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]Vernieuwd en verjongd Bienvenue op Parkstad Culinair 

Nieuw concept mikt op een heel breed publiek

Restaurant Bienvenue als nieuwkomer op Parkstad Culinair is een mooie aanwinst voor het Heerlense foodevent. Bienvenue is namelijk de eerste deelnemer van over de grens. De eigenaar van het in Maaseik gelegen restaurant, John van Leerzem, komt zelf uit de regio en stond mee aan de wieg van de eerste editie van Parkstad Culinair.

,,Enkele weken geleden is Bienvenue helemaal verbouwd en vernieuwd. Na ruim veertien jaar was het tijd voor iets nieuws,’’ vertelt John. Behalve het restaurant is ook het concept van Bienvenue vernieuwd. Bij een hip, trendy en industrieel interieur hoort immers een hip concept. Daarom kun je bij Bienvenue tegenwoordig niet alleen terecht voor een à la carte-menu, maar ook voor shared dining en (afterwork) evenementen.

,,Met ons nieuwe concept mikken we op een heel breed publiek. We zien nu al dat het shared dining-concept erg populair is bij de mid-twintigers. De ietwat oudere generatie kiest sneller voor een avondje à la carte-dineren.’’ Beide menu’s veranderen regelmatig, er wordt veel op het seizoen aangepast. Tevens zijn er steevast een aantal gerechten buiten de kaart om. In het weekend krijgen deze gerechten invulling aan de hand van de producten die er dan voorhanden zijn.

Met een vernieuwde zaak en bijpassend concept vond hij het daarom geen gek idee om zichzelf te presenteren tijdens het vier dagen durende Parkstad Culinair. Een tweede reden voor John om deel te nemen aan Parkstad Culinair is dat Foodtruckfestival Sma(a)k niet meer bestaat. Op dit foodevent in Maaseik was Bienvenue ieder jaar te vinden.

Tijdens Parkstad Culinair serveert Bienvenue een divers assortiment aan hapjes. Zo staat er een Oosterse poke-bowl met sashimi van schotse zalm, ganzenlever met gezoete tomatencompote, charcuterieplankje en een wrap met rendang en atjar op het menu. Tevens staat er bij de stand een oesterwagen waar de hele dag door verse oesters te verkrijgen zijn. Al deze hapjes zijn speciaal voor Parkstad Culinair, maar geven wel een indicatie van de smaken die normaal bij Bienvenue op de kaart staan.

In aanloop naar Parkstad Culinair werkt Bienvenu samen met Taste & Style. Onder de naam BITTS staan zij samen op Parkstad Culinair.

meer info vindt je op: www.restaurant-bienvenue.be[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/3″][vc_single_image image=”5490″ img_size=”full”][/vc_column][/vc_row]