BAM: Brood en Meer

,,Als er op culinair gebied iets te doen is in Heerlen, dan vinden we dat daar bij moeten zijn”, zegt Wilbert Nelissen. Voor de drijvende kracht achter BAM – Brood en meer!, de opvallende broodjeszaak in de Geleenstraat, staat één ding als een paal boven water. Het bijzondere horecaconcept dat hij en zijn vrouw hebben neergezet met hun dochter Amber, verdient het om te worden opgemerkt. ,,Ook op Parkstad Culinair.”

 

BAM werkt met een gemotiveerd team bestaande uit jonge mensen met een beperking. ,,Ik ben ongelooflijk trots op wat die kinderen allemaal voor elkaar krijgen, aldus Nelissen. ,,Wij zeggen altijd: ze komen gebukt binnen en ze gaan rechtop naar buiten. Voor sommigen van hen is het extra lastig om zich staande te houden in de maatschappij, al was het maar omdat je aan de buitenkant helemaal niet ziet dat ze een beperking hebben.”

 

BAM betrekt zijn producten van lokale leveranciers die authentiek en ambachtelijk werken. ,,Onze broodjes komen van bakkerij Brood van Koos en onze hamburgers worden gemaakt van vlees van runderen hier uit de buurt. Op Parkstad Culinair hebben we daarnaast truffel- en garnalenbitterballen op de kaart staan. Overdag zijn er de bekende zoetigheden van Amber, waaronder worteltaart en cheesecake.”

 

Parkstad Culinair is een hip concept in een stad die steeds hipper wordt en die zich behoorlijk aan het herpakken is, stelt Nelissen. ,,We zijn er nog niet, maar we zijn wel op de goede weg. Zeker op het gebied van evenementen streeft Heerlen Maastricht voorbij.”

BAM